fredag 7 december 2007

Ännu en vecka i bagagen

Till en början med så kan man ju konstatera att veckorna går pissfort.
Sen kan man försöka sammanfaatta denna veckan med.
Varje morgon kl 0715 så ringer klockan, yrvaken som man är, går man upp sätter fanskapet på Snooze, bäddar ner sig igen, slumrar till 0723 rätt exakt ringer den igen.
Fast denna gången är det allvar, går upp med morgonstånd och stänger av klockan ordentligt.
Skuttar in på toan, försöker komma på var man befinner sig när man tänder lamporna där inne efter ca 30 sekunder så börjar man se igen efter ha blivit bländad av den brutala lampan ovanför spegeln. Vid det här laget har man även lyckats pinka utan att missa toan trots morgonståndet.
Nu är det dags att släpa sig tillbaka in i rummet igen, få på arbetskläderna, snubbla ner för trappan ut genom dörren in i bilen, starta den och gasa iväg. Vid det här laget är klockan 0735 typ.
Sitter i bilen svär över morgontrafiken, sick sackar sig fram, 0800 rätt exakt så är jag på schenkers parkering.
Går in till "kontoret"som består av ett par arbetsbodar, letar upp sin lilla hög med fraktsedlar som är lika tjock som söndagsbilagan, hade man rullat ihop den så hade man nog kunnat bli tagen för brott mot vapenlagen.

Kutar ut till lastbilen eftersom regnet står som spön i backen, vrider om nyckeln och ta mig fan, den startar idag med. varvar upp motorn så att det går snabbare för bromsarna att få luft så att spärrventilen släpper.
När detta är gjort är det dags att köra runt lagret för att backa till en port, sen är det dags att leta upp alla sina grejer i kaoset där är inne och dra in de på bilen, ca 1h senare typ 0915 är man klar, bilen är så full att liften knappt går att stänga, vilket man skiter i man trycker helt enkelt in godset med liften, man hör ett par pallar knaka lite. men så länge godset inte skadas så är det skitsamma.
Nu är det plattani mattan ner till Trelleborg som gäller där det är dags att tömma bilen igen, ca 1130 är den tom, det är nu dags för lunch. Här sitter man och degar i ca 1h, sen är det dags att köra ut till centralagret ute på östra idustri området (trelleborgs industri). Där man möts av den hemsa synen, där är ca 3 ggr så mkt gods som ska in till malmö än vad man precis kört ner till trelleborg. Man svär lite beklagar sig över hur mkt ens liv suger just då, börjar lasta 1530 kör man därifrån med kurs mot malmö, hämtar fraktsedlarna inne på kodningen, backar till en port, letar upp en truck, i ca 45 min kör man fram och tillbaka mellan den platsen där man sätter av godset och lastbilen, när detta väl är gjort ca är det dags att sortera godset, och tro mig, detta är ännu tråkigare än vad det låter som att det är, och det tar ca 45 min detta med. nä detta väl är klart så är det dags att ställa lastbilen för dagen och åka hem igen.

Sen dagen efter går allt i repris. och så fortsätter det hela veckan.

Men tiden går relativt fort iaf. Det ända som varit drygt är närman stått i ca 3 timmar och lastat gummi.

Puss

1 kommentar:

k sa...

hahahahaha ja jävlar va det verkar suga röv :D