tisdag 21 augusti 2007

Då var det dags igen

Igår så haverede min lastbil igen, så nu står den ännu en gång inne på verkstaden, vilket den gör för fjärde gången sen jag tog över den och jag har haft den i ca 4 mån så det blir ju typ 1 gång i månaden den har varit inne nu.
Senast den var innne så bytte de expansionskärlet eftersom det läckte, gången innan det bytte de lock på expansionskärlet för de trodde att det skulle hjälpa, men det kunde jag räkna ut med röven att det inte skulle göra.
Sen gången innan det så var den inne pga att ett par plankor i golvet var knäckta. Vilket inte är så bra om man rullar tunga pallar och kör truck på dem det, så länge de knakar är det lungt, men slutar det knaka så är det dags att bli orolig för då håller de inte på att knäckas längre, utan då är de knäckta.
Men nu var det inte det som var problemet utan det var det där förbannade kylsystemet, iom att de bytte expansionskärl för typ 1 vecka sedan så blev ju kylsystemet tätt helt plötsligt, och då bildas där ju ett tryck, detta nya tryck som skapades av det intakta kylsystemet gjorde så att kylaren sprack, vilket verkligen är skitkul. Speciellt när man har mkt att göra, och man precis kommer ut från en kund och ser en stor grön pöl under bilen, den gröna färgen berodde på att glykolen i detta fallet var grön men där finns glykol i andra färger med.
Men när man ser denna underbara pöl under bilen så tänker man bar F***A inte nu igen.
Sen svär man i ca 10 min och strax efter det ringer man sin chef och säger att kylaren pajat och får beskedet kör till Verdexa (Volvo truck center) så får de titta på den, som tur var så var inte verkstaden så långt bort denna gången men temperaturen hann ändå stiga ca 30 grader på typ 300 meter.
Väl där så kollar mekaniker på den och säger "det kan vara en slang om vi har tur, vi får fälla hytten" så det gör vi, när hytten väl är fälld så konstaterar han rätt så fort att kylaren är kass.
Så på onsdag så ska de ta in bilen och påbörja bytet av kylaren, till dess så får jag köra en annan lastbil...

1 kommentar:

Anonym sa...

Sicken jävla jobbig historia det där!