tisdag 19 juni 2007

En citronsnaps blir till

Jag kan inleda det hela med att svara på en fråga utan att ställa den själv.

Nej, snapsen kommer inte med storken


Då kan vi ju börja med ingredienserna

2 st 70 cl Absolut Vodka (inga halvfabrikat här inte)
7 st Citroner
1 Msk socker/flaska


Börja med att skala citronerna med t.ex. en potatisskalare, har ni ingen sådan så kanske det går bra med osthyvel el ett rivjärn, inte vet jag. När ni gjort det så borde det så borde det se ut som bilden här ovan på ett ungefär.

När det är gjort så är det bara till att trycka ner skalen i flaskorna, att rekomendera är att slå av lite av vodkan i en annan flaska, bara du inte häller det i vasken då detta är ett grovt missbruk av alkohol.

När du kämpat ner alla citronskal i flaskorna och fastnat med fingrarna ca 50 ggr så är det dags för sockret. Jag anväder ca 1 msk/flaska. Sockret lyfter ironiskt nog fram smaken på citronen, plus att det dämpar smaken av alkohol lite. Inte för att denna snapsen smakar så mkt sprit utan sockret, men den smakar mindre med. När du slagit på sockret, så är det bara till att skaka flaskorna som fan rent så att sockret blandas ut. Därefter så ska snapsen stå i minst 24h och dra till sig smaken från skalen, har man väldigt bråttom och är ute i sista sekunden, så kan man VÄLDIGT FÖRSIKTIGT värma vodkan i mikron med skal och socker i, så att den blir ljummen, tänk på att LOSSA KORKEN, så att varmluften kan ta sig ut, annars riskerar du att spränga din flaska.

Den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge, om man planerar lika bra som jag gör så kan man skaka flaskan lite då och då så att innehållet blandas lite extra...

Enjoy

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt jobbat Axel!

k sa...

har länge velat göra detta, fast med türkiskpeppar

Axel sa...

ja, det är fett gott det med, inte alls svårt heller, bara till att krossa dem och trycka ner dem i flaskan

Kim sa...

Ser för jälva gott ut!
Älskar Citron!
la precis in en beställning :p

Jag älskar dig axel, grymt bra initiativ.